Elkészítése
Hozzávalók:
- 1 kg sertéscomb vagy lapocka
- 3 vöröshagyma
- kevés sertészsír vagy étolaj
- 5-6 gerezd fokhagyma
- 2 babérlevél
- 1 kk őrölt bors
- 2 ek fűszerpaprika
- só
- 3 paradicsom
- 4 tv paprika
- 0,5 kg (kézi) tarhonya
- 1 tk só
- 3-4 ek étolaj
Elkészítése:
A húst megmossuk, és diónyi kockákra vágjuk.
A felaprított vöröshagymát megdinszteljük a zsíron, vagy olajon, hozzákeverjük a fűszereket, rázúzzuk a fokhagymát, beletesszük a húst, és felöntjük annyi vízzel, hogy ne lepje el!
Kb. 1 óra lassú főzés után hozzáadjuk a hasábra vágott paprikákat és negyedelt paradicsomokat, és tovább főzzük. Ha kell, sózzuk.
Miután megpuhult a hús, kellően lecsós ízű, sűrű, de lédús lesz a sertéspörkölt.
A tarhonyát az olajon megpirítjuk, felöntjük vízzel, megsózzuk, és lassú tűzön időnként kevergetve puhára főzzük.
Leszűrjük és tálalhatjuk!

