Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Lecsós szűzérmék sütőben sütve, párolt rizzsel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 40 dkg szűzpecsenye
  • bors
  • só
  • olaj
  • 1 kg paradicsom
  • 0,5 kg paprika (vegyesen, erős is)
  • 0,5 kg hagyma
  • 20 dkg füstölt húsos szalonna
  • só
  • bors
  • cukor
  • piros paprika


Elkészítése:

A kockára vágott szalonnát kisütöm, a pörcöket kiveszem. A a szűzpecsenyét érmekre vágom, ököllel kicsit szétnyomkodom, sózom, borsozom, majd forró zsírban hirtelen kisütöm.

A tepsibe öntöm a megmaradt zsiradékot és a szalonnapörcöt. Ebbe a zsírba teszem a szeletekre vágott hagymát, fokhagymát, a felszeletelt paprikát, hozzáteszem a szeletelt paradicsomot. Ekkor adom hozzá a só, borsot, pirospaprikát és kevés cukrot (én mindig teszek a paradicsomhoz). Összekeverem a tepsiben, közé teszem a hirtelen sütött hússzeleteket, lefedem alufóliával, és 180 fokon párolom.

Mielőtt elkészül, leveszem az alufóliát és készre sütöm.

Párolt rizzsel tálalhatjuk.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/lecsos-szuzermek-sutoben-sutve-parolt-rizzsel/