Elkészítése
A kockára vágott hagymát, paprikát és paradicsomot zsiradékon dinszteljük, mintha lecsót készítenénk. Hozzáadjuk a szárított házi tarhonyát, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Alaposan összekeverjük, majd felöntjük forrásban lévő levessel vagy vízzel, de 1 dl-rel kevesebb folyadékkal, mint amennyi tarhonyát tettünk a lecsóalapra.
A kész ételt tetszés szerinti salátával gyors vacsoraként tálalhatjuk, vagy köretként bármilyen rántott húshoz, illetve natúr szelethez is adhatjuk.
Sztori: Viszonylag olcsó, finom és laktató étel, amit egy 1972-ben elhunyt néni tanult meg a II. világháború előtti években, amikor cselédként dolgozott Pozsonyban. Az én családtagjaim egyik kedvenc körete, de hús nélkül is szívesen látják az asztalon.
Jó étvágyat kívánok!
