Burgonya:
A burgonyát héjában, enyhén sós vízben megfőzzük. A főzővízben hagyjuk kihűlni, majd leöntjük róla a vizet. Ha langyosra hűlt, akkor megpucoljuk és nagyobb kockákra vágjuk.
Lecsós alap:
A felkockázott vöröshagymát kevés sóval együtt olajon, fedő alatt megpároljuk. Ezután hozzáadjuk a fűszerpaprikát, majd felöntjük a lecsóval és 3 dl vízzel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és fedő alatt körülbelül 25 percig főzzük. A főzés vége felé belekeverjük a finomra vágott fokhagymát is.
Összeállítás:
A tepsibe tesszük a felkockázott burgonyát, majd a lecsó kétharmadával óvatosan összeforgatjuk. A tetejére ráöntjük a maradék lecsót és ráütjük a tojásokat. Előmelegített sütőben, 170 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük vagy amíg a tojások megszilárdulnak.
Tipp:
A tojásokat megszórhatjuk kevés friss petrezselyemmel vagy snidlinggel, így üdébb ízt kap az étel. Ha szeretnénk tartalmasabbá tenni az ételt, akkor adhatunk hozzá vékonyra szeletelt kolbászt vagy sonkát is.