Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Lecsós tepsis krumpli tükörtojással recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók:

  • 20 darab burgonya
  • 2 dl víz
  • só
  • bors
  • 500 g lecsó
  • 3 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma (vágva)
  • 2 evőkanál olaj
  • 1,5 evőkanál fűszerpaprika
  • 8 tojás

Elkészítése

Burgonya:

A burgonyát héjában, enyhén sós vízben megfőzzük. A főzővízben hagyjuk kihűlni, majd leöntjük róla a vizet. Ha langyosra hűlt, akkor megpucoljuk és nagyobb kockákra vágjuk.

Lecsós alap:

A felkockázott vöröshagymát kevés sóval együtt olajon, fedő alatt megpároljuk. Ezután hozzáadjuk a fűszerpaprikát, majd felöntjük a lecsóval és 3 dl vízzel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és fedő alatt körülbelül 25 percig főzzük. A főzés vége felé belekeverjük a finomra vágott fokhagymát is.

Összeállítás:

A tepsibe tesszük a felkockázott burgonyát, majd a lecsó kétharmadával óvatosan összeforgatjuk. A tetejére ráöntjük a maradék lecsót és ráütjük a tojásokat. Előmelegített sütőben, 170 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük vagy amíg a tojások megszilárdulnak.

Tipp:

A tojásokat megszórhatjuk kevés friss petrezselyemmel vagy snidlinggel, így üdébb ízt kap az étel. Ha szeretnénk tartalmasabbá tenni az ételt, akkor adhatunk hozzá vékonyra szeletelt kolbászt vagy sonkát is.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/lecsos-tepsis-krumpli-tukortojassal/