Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Lepcsánka fokhagymás mártogatóssal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 80 dkg krumpli
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk só
  • 1 tk őrölt bors
  • 5 dkg liszt
  • 1 tojás

Mártogatós:

  • 1 kis pohár tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só


Elkészítése:

A krumplit és a fokhagymát megpucoljuk, lereszeljük. A hagymát megpucoljuk, apró kockára vágjuk. Hozzáadjuk a krumplihoz és a fokhagymához, majd belekeverjük a sót, a borsot, a lisztet és a tojást.

Jól összekeverjük, majd egy kanál segítségével forró olajba adagoljuk, mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

A mártogatóshoz a tejfölbe belereszeljük a fokhagymát, ízlés szerint sózzuk.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/lepcsanka-fokhagymas-martogatossal-2/