Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Leveles tésztában sült, zöldséggel töltött fasírt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Húshoz

  • 0,5 kg pulyka darált hús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 tojás
  • 1 csokor medvehagyma aprítva
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • só
  • bors
  • kevés zsemlemorzsa
  • 1 csomag leveles tészta

Töltéshez

  • 1 szál sárgarépa
  • 2 darab csemege uborka

Tetejére

  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 tojás

Elkészítése

A darált húst összekeverjük a hagymákkal, tojásokkal, medvehagymával és petrezselyemzölddel, majd sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. Annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy ne legyen túl lágy a húsos massza.

A leveles tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, ha készet veszünk akkor csak kitekerjük.

A közepére vékonyan, egy csíkban letesszük a fasírthús felét, majd a sárgarépából és az uborkából kis csíkokat rakunk a közepére, a húsos massza másik felét pedig rátesszük a zöldségre.

A hús két szélén üresen maradt leveles tésztát merőlegesen bevagdossuk, majd átlósan a húsra hajtjuk (mint a kígyórétesnél), a tetejét megkenjük felvert tojással.

Sütőpapíros tepsibe helyezzük, a tetejét letakarjuk fóliával, egy órát így sütjük 180 fokon, majd levesszük a fóliát ráreszeljük a sajtot és 20 perc alatt pirosra sütjük.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/leveles-tesztaban-sult-zoldseggel-toltott-fasirt/