Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Libamájkrémmel töltött gomb recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg gomba (nagy fejű)
  • 1 kiskanál ecet
  • 2 dkg vaj
  • 1 kiskanál reszelt vöröshagyma
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 1 dl tej
  • 1 kis konzerv libamájkrém
  • só
  • bors
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • olaj

Elkészítése

A megtisztított gombák kalapját leszedjük, és forró, ecetes vízben öt percig főzzük. Közben a hagymát a vajban megpirítjuk, megpároljuk benne sóval, borssal ízesítve az apróra vágott gombaszárat, zsírjára sütjük, a liszttel meghintjük, és a tejjel felengedjük. Sűrűre forraljuk, majd a konzerv libamájkrémmel simára keverjük. Két főtt gombakalapot ezzel a krémmel összeragasztunk, és a szokásos módon lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatva, bő, forró olajban ropogós pirosra sütjük.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/libamajkremmel-toltott-gomb/