Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Lonai tepsis karaj recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg csont nélküli karaj
  • 80 dkg burgonya (közepes méretű)
  • 3 evőkanál sertészsír
  • 4 fej vöröshagyma
  • 3 szelet császárszalonna
  • 0,5 csomag sültcsirke fűszersó
  • 4 evőkanál étolaj
  • 2 tojás
  • bors
  • só

Elkészítése

A fűszersót az étolajjal kikeverem. A karajt felszeletelem, kiklopfolom és mindkét oldalát bekenem a kikevert fűszersóval. 25-30 percet hagyom pácolódni a húst.

Megpucolom a burgonyát és nagyobb kockákra darabolom.

A mélyebb gáztepsit (45*35 cm) kizsírozom (kb 2 evőkanálnyi zsírral), majd a krumplit beleteszem, sózom és frissen őrölök rá borsot. Összeforgatom a fűszerekkel és a zsírral. Erre a burgonya rétegre ráhelyezem a pácolt karaj szeleteket.

A hagymát megtisztítom, félbevágom, vékonyan csíkozom és szálaira szedem. A hagyma szeleteket a hús tetején egyenletesen eloszlatom.

A császárszalonnát felcsíkozom és a hagyma tetején eloszlatom a húson és a burgonyán. A húsok tetejére még egy kis zsírt kenek.

Alufóliával lefedem a tepsit és 200 fokra előmelegített sütőben, kb 50 percig alsó-felső sütésen sütöm. Az alufóliát eltávolítom és még 20 percet pirítom a húst. Az én kedvencem amikor a húsra még tojás is sül, így 2 szelet húsra ráütök 2 egész tojás és még 5 percig mindent sütök.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/lonai-tepsis-karaj/