Elkészítése
Az oldalast a csontok mentén feldaraboljuk, majd alaposan megmossuk. Ha füstölt húst használunk, érdemes rövid időre meleg vízben áztatni, hogy a só egy része kiázzon.
A hagymát felkockázzuk, és kevés olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a pirospaprikát, majd a húst, a feldarabolt paradicsomot és a felkarikázott paprikát. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és fűszerezzük őrölt köménnyel, babérlevéllel, valamint ízlés szerint borssal. Sózni csak akkor szükséges, ha nem elég sós a hús.
Amikor a hús már majdnem megpuhult, hozzáadjuk a jól átmosott savanyú káposztát. Ha ez is majdnem készre főtt, belekeverjük a megmosott rizst. Figyeljük, hogy a rizs ne szívja el teljesen a szaftot – ha szükséges, öntsünk még hozzá vizet. Időnként keverjük meg, nehogy leégjen.
Melegen tálaljuk, friss kenyérrel. Kínálhatjuk tejföllel vagy kevés sűrített paradicsommal.
Tipp
A hús egy részét pótolhatjuk füstölt kolbásszal.
