Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A lucskos káposzta a székelykáposzta közeli rokona, tartalmas és laktató egytálétel. A füstölt oldalas és a savanyú káposzta párosa adja az igazi karakterét, a rizs pedig sűrűbbé és még kiadósabbá teszi. Friss kenyérrel kínálva igazi magyaros fogás az egész családnak.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
szani78
Beküldte: 2013.10.19.

Hozzávalók

Elkészítése

Az oldalast a csontok mentén feldaraboljuk, majd alaposan megmossuk. Ha füstölt húst használunk, érdemes rövid időre meleg vízben áztatni, hogy a só egy része kiázzon.

A hagymát felkockázzuk, és kevés olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a pirospaprikát, majd a húst, a feldarabolt paradicsomot és a felkarikázott paprikát. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és fűszerezzük őrölt köménnyel, babérlevéllel, valamint ízlés szerint borssal. Sózni csak akkor szükséges, ha nem elég sós a hús.

Amikor a hús már majdnem megpuhult, hozzáadjuk a jól átmosott savanyú káposztát. Ha ez is majdnem készre főtt, belekeverjük a megmosott rizst. Figyeljük, hogy a rizs ne szívja el teljesen a szaftot – ha szükséges, öntsünk még hozzá vizet. Időnként keverjük meg, nehogy leégjen.

Melegen tálaljuk, friss kenyérrel. Kínálhatjuk tejföllel vagy kevés sűrített paradicsommal.

Tipp

A hús egy részét pótolhatjuk füstölt kolbásszal.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
szani78
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is