Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 30 dkg kockára vágott sertéshús 1 fej káposzta(kb. 1,5 kg) csombor kapor zöld paprika (csípős is lehet) 3-4 paradicsom 1 ek apróra vágott póréhagyma (vagy más hagyma) 1 ek teljes kiőrlésű liszt 1 ek búzaliszt 1 tk pirospaprika 2 ek joghurt 2 ek tejföl ecet ízlés szerint 1 ek olaj Elkészítése: A húst alaposan […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 adag
birosari
Beküldte: 2015.11.24.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 30 dkg kockára vágott sertéshús
  • 1 fej káposzta(kb. 1,5 kg)
  • csombor
  • kapor
  • zöld paprika (csípős is lehet)
  • 3-4 paradicsom
  • 1 ek apróra vágott póréhagyma (vagy más hagyma)
  • 1 ek teljes kiőrlésű liszt
  • 1 ek búzaliszt
  • 1 tk pirospaprika
  • 2 ek joghurt
  • 2 ek tejföl
  • ecet ízlés szerint
  • 1 ek olaj

Elkészítése:

A húst alaposan megmossuk, felkockázzuk, és hideg vízben feltesszük főni.

Amikor forr, leszedjük a habot a tetejéről, takarékra vesszük, és hozzáadjuk a feldarabolt zöld káposztát. Sózzuk, beletesszük a paradicsomot, a paprikát, majd a csombort és a kaprot is.

Egy serpenyőben az olajon megfuttatjuk a felkockázott vöröshagymát, majd félrehúzzuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, elkeverjük, és 1 dl vízzel felengedjük. Visszatesszük a tűzre, és alacsony lángon picit még főzzük, majd hozzáadjuk a leveshez.

Amikor már puha a hús és a káposzta is, kevés ecetet (ízlés szerint) adunk hozzá.

A lisztet csomómentesre keverjük a joghurttal és a tejföllel, majd szedünk hozzá a forró levesből, elkeverjük, és visszaöntve a leveshez, behabarjuk. Hagyjuk újra felforrni, ha szükséges, utánaízesítünk.

Vigyázzunk arra, hogy az ecetet a habarás előtt tegyük a levesbe, mert különben megcsomósodik a tejföl.

A finom ízét a zöld fűszerek adják ennek az ételnek.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
birosari
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is