Elkészítése
Hozzávalók:
- 1,5 kg-os csirke
- 2 fej vöröshagyma
- olaj
- fűszerpaprika
- só, bors
- 1 kisebb fej édes káposzta
Elkészítése:
A csirkét megmossuk, feldaraboljuk, kissé besózzuk, és félretesszük.
Pörköltalapot készítünk: megdinszteljük kevés olajon a felkockázott hagymát, meghintjük pirospaprikával, majd hozzáadjuk a feldarabolt csirkét, kevés vizet adunk hozzá, és kb. 15 percig főzzük. (Célszerű nagyobb lábasban felkészíteni, hogy majd a káposzta is beleférjen.)
Ez idő alatt az édes káposztát vékony csíkokra vágjuk, hozzáadjuk a pörkölthöz, sózzuk, borsozzuk, és a továbbiakban együtt főzzük mindaddig, amíg a hús és a káposzta is puhává, omlóssá válik.


