Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Lucskos káposzta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg füstölt oldalas
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 szem paradicsom
  • 1 darab fehérpaprika
  • őrölt pirospaprika
  • bors
  • só (mivel elég sós volt a füstölt oldalasom egyáltalán nem kellett só az ételbe)
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • 2 db babérlevél
  • olaj
  • víz
  • 1 csésze rizs (2 dl)

Elkészítése

Az oldalast a csontok mentén feldaraboljuk, majd alaposan megmossuk. Ha füstölt húst használunk, érdemes rövid időre meleg vízben áztatni, hogy a só egy része kiázzon.

A hagymát felkockázzuk, és kevés olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a pirospaprikát, majd a húst, a feldarabolt paradicsomot és a felkarikázott paprikát. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és fűszerezzük őrölt köménnyel, babérlevéllel, valamint ízlés szerint borssal. Sózni csak akkor szükséges, ha nem elég sós a hús.

Amikor a hús már majdnem megpuhult, hozzáadjuk a jól átmosott savanyú káposztát. Ha ez is majdnem készre főtt, belekeverjük a megmosott rizst. Figyeljük, hogy a rizs ne szívja el teljesen a szaftot – ha szükséges, öntsünk még hozzá vizet. Időnként keverjük meg, nehogy leégjen.

Melegen tálaljuk, friss kenyérrel. Kínálhatjuk tejföllel vagy kevés sűrített paradicsommal.

Tipp

A hús egy részét pótolhatjuk füstölt kolbásszal.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/lucskos-kaposzta/