Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Magyaros húsgombócok recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 80 dkg darált hús
  • 9 ek főtt rizs
  • 1 nagy tojás
  • só
  • bors
  • 2 gerezd áttört fokhagyma
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 1 kis vöröshagyma
  • kevés olaj
  • 2 ek pirospaprika
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 kis poharas tejföl
  • 1-2 ek liszt


Elkészítése:

A gombócokhoz a húst ízesítjük sóval, borssal, az áttört fokhagymával. A kisebb fej vöröshagymát megtisztítjuk, nagyon apróra vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük. Ezt is a darált húshoz adjuk, valamit a főtt rizst és a tojást is, majd alaposan összedolgozzuk.

Ezután készítünk egy pörkölt alapot. Ehhez a nagy fej vöröshagymát megtisztítjuk, majd felkockázzuk. Kevés olajon dinsztelni kezdjük, közben hozzáadjuk a felkockázott szalonnát is. Amikor zsírjára sült a szalonna, akkor megszórjuk a pirospaprikával, elkeverjük, és felengedjük egy pohár vízzel. Ízesítjük sóval és kevés borssal.

Közben a darált húsos masszából vizes kézzel kisebb gombócokat formázunk, és rátesszük az alapra. Annyi vizet adunk hozzá, hogy a gombócokat nagyjából ellepje. Lassú tűzön, fedő alatt készre főzzük.

A tejfölből és a lisztből habarást készítünk, és óvatosan besűrítjük vele az ételünket. Galuskával tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/magyaros-husgombocok/