Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Magyaros húspástétom recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg sovány sertéshús
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 10 dkg vaj
  • só
  • bors
  • 1 kiskanál őrölt pirospaprika
  • mustár

Elkészítése

Az olajban, fedő alatt megpirítjuk az apróra vágott hagymát, a paprikával meghintjük, és a kockákra vágott húst pörköltnek elkészítjük. Ha már jó puha, kétszer megdaráljuk, a vajat villával beledolgozzuk, mustárral, sóval meg borssal ízesítjük, és habosra keverjük.

Vizes fokpakkal kibélelünk egy őzgerincformát, a húsvagdalékot belenyomkodjuk, és a fóliát felül is ráhajtva, jól behűtjük.

Tálalás előtt a formából kiborítjuk, a fokpakkot lehúzzuk róla, vizes késsel elsimítjuk a külsejét, és vékonyan szeletelve, ecetes uborkával díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/magyaros-huspastetom/