Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Magyaros rakott tarhonya recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 20 dkg tarhonya (szárazon mérve)
  • 5 tojás (5-7 db)
  • 1 üveg lecsó (720 ml-es)
  • 20 dkg kolbász (kb)
  • 45 dkg tejföl
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors ízlés szerint
  • 20 dkg reszelt sajt

Elkészítése

A tarhonyát bő vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A tojásokat is megfőzzük, majd meghámozzuk és tojásszeletelővel karikára vágjuk.

A kolbászt is karikára vágjuk.

Egy kb 20*30 cm-es tepsi alján elterítjük a tarhonyát, majd rákanalazzuk a lecsót. A lecsóra tesszük a szeletelt tojást, a tojásra a karikázott kolbászt.

A tejfölbe belekeverjük a zúzott fokhagymát és ízlés szerint adunk hozzá sót és borsot. A kolbász tetejére kanalazzuk egyenletesen, majd megszórjuk reszelt sajttal.

200 fokos sütőben szép pirosra sütjük.

Ízlés szerint kínálhatunk hozzá savanyúságot.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/magyaros-rakott-tarhonya/