Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Magyaros rizses lecsó füstölt házi sonkával, szalonnával és kolbásszal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 nagy bögre rizs
  • 1 dl olaj
  • 3 ek  ételízesítő
  • 4 nagy fej hagyma
  • 1 kg lecsópaprika
  • 80 dkg paradicsom
  • 2 szelet házi sonka
  • 1 szál kolbász
  • 1 nagy szelet szalonna
  • 1 kk só
  • 1 ek őrölt pirospaprika
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kk őrölt bors
  • 1 kk szódabikarbóna


Elkészítése:

Olajban megsütjük a sonkát és a szalonnát. Amikor kész, kivesszük a sonkát és a szalonnát. Az olajba beletesszük a hagymát és egy kicsit fedő alatt pároljuk.

Rátesszük az összevágott paprikát és a paradicsomot, valamint az ételízesítőt, a sót, az őrölt borsot, a fokhagymát, a szódabikarbónát, végül pedig a kolbászt.

Fedő alatt pároljuk, amíg jó szaftos lesz (kb. 40 perc). Levesszük a fedőt, utána rászórjuk az őrölt paprikát és jól összekeverjük.

Egy kis olajat öntünk egy edénybe, a megmosott rizst jól megpirítjuk és kétszer annyi forró vizet öntünk rá.

Beletesszük az ételízesítőt és kis lángon fedő alatt addig pároljuk, amíg elfő a víz.

Lekapcsoljuk a gázt, alufóliával letakarjuk az edényt, annak tetejére rátesszük a fedőt, így utána megpuhul.

Ha kész, összekeverjük a lecsóval és a tetejére tesszük a sonkát, a szalonnát és a kolbászt.

[box style=”info”]Erős paprikával is tálalhatjuk.[/box]

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/magyaros-rizses-lecso-fustolt-hazi-sonkaval-szalonnaval-es-kolbasszal/