Elkészítése
Hozzávalók:
Húshoz:
- 1,5 kg császárhús (ami inkább húsos szalonna, a bőséges zsiradék miatt)
- 2 ek étolaj
- 1 ek őrölt pirospaprika
- kevés csilipehely
- 1 ek só
- kevés őrölt bors
- kevés fokhagyma granulátum
- kevés morzsolt kakukkfű levél
Zöldségekhez:
- 1,5 kg krumpli
- 5 sárgarépa
- 0,5 zellergumó
- 3 petrezselyem gyökér
- 3 fej fokhagyma
- néhány fej vöröshagyma ízlés szerint
- só
- őrölt bors
Elkészítése:
A császár szeleteket bepácoljuk a hozzávalókban felsoroltakkal, majd éjszakára hűtőbe tesszük.
A zöldségeket megtisztítjuk, majd feldaraboljuk ízlés szerinti méretre. A fokhagymát félbevágjuk.
A tepsi aljára kevés olajat locsolunk, majd rásorakoztatjuk a zöldségeket. Közéjük félbevágott fokhagymát teszünk, amit a sütés után kinyomhatunk a héjából. Sót és borsot őrlünk rá, majd a tetejére fektetjük a bepácolt császár szeleteket.
Lefóliázva tesszük sütőbe, ahol addig sütjük, míg a zöldségek megpuhulnak, és a császárszeletek is megsülnek.
A sütéshez zsiradékra nincs szükség, mert a császár enged annyit, hogy szaftos lesz a tepsi tartalma.


