Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Májas rizottó recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 500 g csirkemáj
  • 500 g vegyes leveszöldség
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1-2 bögre rizs
  • paprika
  • húsleves
  • só
  • bors

Elkészítése

Utálok ételt kidobni, de valahogy a másnapos húslevest nem szeretem megenni. Most felhasználtam. 🙂

Először a májat átmosom, megtisztítom és akkora darabokra vágom, amekkorára tetszik.

A hagymát kevés olajon megfuttatom, majd rádobom a zöldségeket (répa, borsó, gomba, karalábé, zeller), ami lehet fagyasztott is!

Kicsit összekeverem, befűszerezem sóval, borssal, kevés paprikával, majd lefedem. Közben egy fazékban megpirítom a rizst, sózom és feleresztem 3-4 merőkanál levessel, de vizet is használhatunk!

Visszanézek a ragumra, és rádobom a májacskákat. A riszt én teljesen megfőztem/ pároltam, és idő közben mindig engedtem hozzá levest. ( A bátrabbak úgyis megcsinálhatják, hogy csak előpárolják a rizst és hozzáengedik a raguhoz, majd együtt fejezik be a főzést, de ehhez több lére van szükség a raguban.)

Amikor elkészült a máj és a rizs, akkor összekeverem, de csak óvatosan, mert széttörhet a máj. Nagyon finom lett- nekünk legalábbis ízlett. Friss káposztasalátát kínáltam hozzá. Ez a recept 4 főnek elég.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/majas-rizotto/