Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Májas töltött burgonya recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 10 nagyobb fej burgonya
  • 20 dkg csirkemáj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 db tojás
  • 1 dl tejföl
  • só
  • bors
  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítése

A burgonyákat héjában megfőzzük sós vízben. Ha megpuhultak, lehúzzuk a héjukat, hosszában félbevágjuk, és a közepüket óvatosan kivájjuk, hogy kis csónakokat kapjunk.

A töltelékhez a vöröshagymát apróra kockázzuk, és az étolajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk az apróra vágott csirkemájat, és addig pirítjuk, amíg megpuhul. Ekkor hozzákeverjük a tejfölt, beleütjük a tojást, majd sóval és borssal ízesítjük.

A kivájt burgonyákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és mindegyiket megtöltjük a csirkemájas keverékkel. Tetejüket megszórjuk reszelt sajttal.

200 fokra előmelegített sütőben körülbelül 15-20 perc alatt aranyszínűre sütjük. Forrón tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/majas-toltott-burgonya/