Elkészítése
A darált húst tálba tesszük, megsózzuk, hozzáadjuk a frissen őrölt fekete borsot és a parmezán sajt felét. A petrezselymet finomra vágjuk, és a húshoz adjuk, majd beleütjük a tojást. Az egészet alaposan összedolgozzuk, és néhány percig állni hagyjuk.
Közben a vöröshagymát és a bacont apróra vágjuk. Kevés zsiradékon a bacont megpirítjuk, majd hozzáadjuk a vöröshagymát, végül a zúzott fokhagymát. Beletesszük a feldarabolt paradicsomot és a paradicsomlét, majd sóval, borssal és a bazsalikomlevelekkel ízesítjük. A szószt lassú tűzön hagyjuk összefőni.
A húsmasszából tetszőleges méretű gombócokat formázunk. Egy serpenyőben kevés olajon hirtelen körbepirítjuk őket, majd a kisült húslével együtt hozzáadjuk a paradicsomszószhoz. Az egészet lassú tűzön készre főzzük.
Közben a makarónit bő, sós vízben kifőzzük a csomagoláson található utasítás szerint. Leszűrjük, és a húsgolyókkal, valamint a paradicsomszósszal tálaljuk. A tetejét megszórjuk a maradék parmezán sajttal.
