Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Makaróni szicíliai húsgolyókkal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom konzerv
  • 0.5 liter paradicsomlé
  • 1 db tojás
  • 5 db bazsalikom levél
  • 10 dkg parmezán
  • 5 dkg bacon
  • 1 csomag makaróni

Elkészítése

A darált húst tálba tesszük, megsózzuk, hozzáadjuk a frissen őrölt fekete borsot és a parmezán sajt felét. A petrezselymet finomra vágjuk, és a húshoz adjuk, majd beleütjük a tojást. Az egészet alaposan összedolgozzuk, és néhány percig állni hagyjuk.

Közben a vöröshagymát és a bacont apróra vágjuk. Kevés zsiradékon a bacont megpirítjuk, majd hozzáadjuk a vöröshagymát, végül a zúzott fokhagymát. Beletesszük a feldarabolt paradicsomot és a paradicsomlét, majd sóval, borssal és a bazsalikomlevelekkel ízesítjük. A szószt lassú tűzön hagyjuk összefőni.

A húsmasszából tetszőleges méretű gombócokat formázunk. Egy serpenyőben kevés olajon hirtelen körbepirítjuk őket, majd a kisült húslével együtt hozzáadjuk a paradicsomszószhoz. Az egészet lassú tűzön készre főzzük.

Közben a makarónit bő, sós vízben kifőzzük a csomagoláson található utasítás szerint. Leszűrjük, és a húsgolyókkal, valamint a paradicsomszósszal tálaljuk. A tetejét megszórjuk a maradék parmezán sajttal.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/makaroni-sziciliai-husgolyokkal/