Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mama fasírtja recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 tojás
  • 2 szikkadt zsemle
  • só
  • őrölt feketebors
  • pirospaprika
  • zsemlemorzsa


Elkészítése:

A vöröshagymát felkockázom, majd kevés zsiradékon megfonnyasztom. A darált húst egy tálba teszem, ráöntöm a megfonnyasztott hagymát, ráütök 2 tojás és a fokhagymanyomóval belenyomok 3 gerezd fokhagymát.

Egy tálban beáztatom a 2 száraz zsemlét, majd amikor megszívták magukat, kinyomkodva a húshoz adom.

A fasírtalapot jól összekeverem, közben ízlés szerint sózom, borsozom és pirospaprikázom. Ha túl folyós a massza, zsemlemorzsával szilárdítok rajta.

Az elkészült fasírtalapból golyókat formálok, kicsit ellapítom, majd mindegyiket megforgatom zsemlemorzsában. Forró zsiradékban sütöm készre, burgonyapürével tálalom.

[box style=”info”]Klasszikus fasírt recept a nagymamától, ahogy ő is tanulta.[/box]

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/mama-fasirtja/