Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mángoldos-brokkolis subji recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 3 evőkanál ghí (vegán változatban kókuszzsír)
  • 1 darab édeskömény
  • 1 fej brokkoli
  • 1 csokor mángold
  • 1 kávéskanál római kömény
  • 1 kávéskanál édeskömény
  • 0,5 evőkanál őrölt koriander
  • kevés friss gyömbér
  • csipet kurkuma
  • só

Elkészítése

A brokkolit szedjük rózsáira, a rózsákat vágjuk félbe (ha nagyon nagyok 3 vagy 4 részre), mert így pont együtt készül majd el a többi zöldséggel.

Az édesköményt mossuk meg és vágjuk darabokra.

A mángoldot szedjük leveleire, mossuk meg és azt is vágjuk kisebb darabokra. Én először középen vágom félbe és utána keresztbe.

A zsiradékot tegyük egy forró edénybe. Tegyük bele a római köményt és az édesköményt, majd pirítsuk egy rövid ideig. Ezután adjuk hozzá a reszelt gyömbért, koriander és pirítsuk őket néhány percig, majd tegyük bele a kurkumát is.

Adjuk hozzá a zöldségeket és öntsünk egy kis vizet. Keverjük meg és fedjük le úgy, hogy egy kis rés maradjon. Néha kevergessük meg és addig pároljuk, amíg a zöldségek megpuhulnak.

Rizzsel, chapati kenyérrel, quinoával vagy bármilyen gabonával tálalhatjuk. A végén locsoljuk meg olívaolajjal vagy napraforgóolajjal.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/mangoldos-brokkolis-subji/