Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Marhapörkölt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg marhacomb
  • 1 dl olaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 2 kiskanál bors (frissen őrölt)
  • 2 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 2 dl vörösbor
  • só
Marhapörkölt

Elkészítése

A húst 2×2 cm-es kockákra vágjuk, és mellé felkockázzuk a vöröshagymát. Apróra vágjuk a fokhagymát, a paprikát és a paradicsomot pedig felkarikázzuk. Egy nagy edényben zsíron és olajon aranybarnára pirítjuk a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a fűszereket. Sózzuk ízlés szerint.

Ezután hozzáadjuk a felkarikázott paradicsomot és paprikát, és néhány percig pároljuk, amíg a zöldségek összeesnek. Végül hozzáadjuk a húst, és lassan vajpuhára főzzük. Amikor már majdnem kész, hozzáöntjük a vörösbort, és még néhány percig főzzük, hogy az ízek összeérjenek.

Tálaljuk ezt az ínycsiklandóan finom ételt, és kívánunk hozzá jó étvágyat!

Sztori:

Én gyakran teszek hozzá hegyes erős paprikát is, de ezt nem írtam bele, mert nem mindenki szereti a csípős ízeket.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/marhaporkolt-2/