Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Marhapörkölt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg marhapacsni ( vagy lábszár)
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • só
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 csipet bors

Elkészítése

Az olajban, fedő alatt, megpirítjuk a kockákra vágott hagymát, a pirospaprikával meghintjük* a kockákra vágott húst megforgatjuk benne, és annyi vízzel öntjük le, amennyi ellepi.

Megsózzuk, enyhén megborsozzuk, mellévetjük a paradicsomot meg a zöldpaprikát, és lassú tűzön megpároljuk. Végezetül rövid lére sütjük, és sós vízben főtt burgonyával körítjük.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/marhaporkolt-5/