Elkészítése
A szalonnát apróra vágjuk, majd kisütjük, és kivesszük a pörcöt a serpenyőből. A visszamaradt zsiradékon üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. A húst kockákra vágjuk, majd a megdinsztelt hagymára szórjuk a pirospaprikát, és néhány másodperc után hozzáadjuk a húst is. Addig pirítjuk, amíg a hús minden oldala szépen meg nem pirul.
Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd hozzáadjuk a felszeletelt paprikát és paradicsomot. Ízlés szerint fűszerezzük. Ha szükséges, a főzés során öntsünk még rá vizet, hogy megfelelő mennyiségű szaft maradjon. A bort csak akkor öntjük hozzá, ha a hús már majdnem puha. Az egészet puhára főzzük, és nokedlivel vagy tésztával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
