Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Marhapörkölt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg marha comb
  • 15 dkg szalonna
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só
  • bors
  • majoránna
  • őrölt kömény
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál őrölt piros paprika
  • 2 dl vörösbor
  • 1 szem paradicsom
  • 1 db paprika

Elkészítése

A szalonnát apróra vágjuk, majd kisütjük, és kivesszük a pörcöt a serpenyőből. A visszamaradt zsiradékon üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. A húst kockákra vágjuk, majd a megdinsztelt hagymára szórjuk a pirospaprikát, és néhány másodperc után hozzáadjuk a húst is. Addig pirítjuk, amíg a hús minden oldala szépen meg nem pirul.

Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd hozzáadjuk a felszeletelt paprikát és paradicsomot. Ízlés szerint fűszerezzük. Ha szükséges, a főzés során öntsünk még rá vizet, hogy megfelelő mennyiségű szaft maradjon. A bort csak akkor öntjük hozzá, ha a hús már majdnem puha. Az egészet puhára főzzük, és nokedlivel vagy tésztával tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/marhaporkolt-6/