Burgonya előkészítése
A burgonyákat hosszában kettévágjuk, majd egy tepsibe helyezzük. Sóval és borssal megszórjuk, meglocsoljuk kevés olívaolajjal, végül friss oregánóval ízesítjük. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg kívül ropogós, belül pedig puha nem lesz.
Túrókrém elkészítése
Amíg a burgonya sül, a ricottát vagy túrót ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal és aprított fokhagymával. Finomra vágott snidlinget is keverünk bele, hogy friss, zöld ízt kapjon.
Összeállítás és tálalás
A megsült burgonyák tetejére minden darabra teszünk egy kanál fűszeres túrót, majd ráhelyezzük a kisebb darabokra vágott marinált heringfilét. Díszítésként friss kaprot vagy paprikával töltött zöld olívát is kínálhatunk mellé.
Tipp
Ha még gazdagabb ízt szeretnénk, a túróhoz egy kevés reszelt citromhéjat is adhatunk, amely remekül kiemeli a hal frissességét.