Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mediterrán tarhonyás csirke recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg tarhonya
  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db paradicsom
  • 2 db paprika
  • só
  • majoránna
  • bors
  • 3 darab burgonya
  • 2 evőkanál mediterrán fűszerkeverék
  • pár szem olívabogyó (karikázva )
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • kb. 1 dl olaj
  • 2 liter forró víz
  • petrezselyemzöld

Elkészítése

A kockára vágott csirkehúst, a burgonyát, a tarhonyát és az aprított vöröshagymát az olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott paprikát, paradicsomot és a karikára vágott olívabogyót. Megszórjuk a piros paprikával, majd sóval, borssal, majoránnával és a mediterrán fűszerkeverékkel ízesítjük. Az egészet alaposan összekeverjük, majd felöntjük 2 liter forró vízzel.

Az edényt fedővel lezárjuk, ügyelve arra, hogy a gőz ne távozzon. Az ételt alacsony lángon 1-1,5 órán át főzzük, időnként óvatosan átkeverjük, hogy ne ragadjon le. A tarhonya puhulása után friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/mediterran-tarhonyas-csirke/