Elkészítése
A sertéscombot és a szalonnát kockákra vagy csíkokra vágjuk tetszés szerint. A burgonyát megtisztítjuk és felkockázzuk. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk.
A szalonnát egy serpenyőben kipirítjuk, majd hozzáadjuk a vöröshagymát, és üvegesre dinszteljük. Beletesszük a fokhagyma és a medvehagyma kétharmadát, majd hozzáadjuk a húst. Sózzuk, borsozzuk, és egy csipet majoránnát szórunk rá. Mindig csak kevés vizet adunk hozzá, hogy a hús saját levében párolódjon puhára.
Amikor a hús megpuhult, hozzákeverjük a paradicsompürét, és néhány percig átpirítjuk. Végül rátesszük a maradék fokhagymát és medvehagymát, majd elkeverjük, de már nem főzzük tovább.
Közben a burgonyát bő, forró olajban aranybarnára sütjük. A kész burgonyát a húsos alaphoz keverjük.
Forrón tálaljuk, házi savanyúsággal kínáljuk.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
