Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Brassói

Pecsenyék

Sertés receptek

Medvehagymás brassói aprópecsenye

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A sertéscombot és a szalonnát kockákra vagy csíkokra vágjuk tetszés szerint. A burgonyát megtisztítjuk és felkockázzuk. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. A szalonnát egy serpenyőben kipirítjuk, majd hozzáadjuk a vöröshagymát, és üvegesre dinszteljük. Beletesszük a fokhagyma és a medvehagyma kétharmadát, majd hozzáadjuk a húst. Sózzuk, borsozzuk, és egy csipet majoránnát szórunk rá. Mindig […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Kautz Jozsef
Beküldte: 2013.05.08.

Hozzávalók

Elkészítése

A sertéscombot és a szalonnát kockákra vagy csíkokra vágjuk tetszés szerint. A burgonyát megtisztítjuk és felkockázzuk. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk.

A szalonnát egy serpenyőben kipirítjuk, majd hozzáadjuk a vöröshagymát, és üvegesre dinszteljük. Beletesszük a fokhagyma és a medvehagyma kétharmadát, majd hozzáadjuk a húst. Sózzuk, borsozzuk, és egy csipet majoránnát szórunk rá. Mindig csak kevés vizet adunk hozzá, hogy a hús saját levében párolódjon puhára.

Amikor a hús megpuhult, hozzákeverjük a paradicsompürét, és néhány percig átpirítjuk. Végül rátesszük a maradék fokhagymát és medvehagymát, majd elkeverjük, de már nem főzzük tovább.

Közben a burgonyát bő, forró olajban aranybarnára sütjük. A kész burgonyát a húsos alaphoz keverjük.

Forrón tálaljuk, házi savanyúsággal kínáljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Húsvéti receptek Konyha: Magyar Évszak: Tavasz Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Kautz Jozsef
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is