Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Medvehagymás brassói aprópecsenye recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 80 dkg sertéscomb
  • 15 dkg húsos füstölt szalonna
  • 1-1,5 kg burgonya
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 fej fokhagyma
  • 1 csokor medvehagyma
  • só
  • bors
  • 1 csipet majoránna
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • étolaj

Elkészítése

A sertéscombot és a szalonnát kockákra vagy csíkokra vágjuk tetszés szerint. A burgonyát megtisztítjuk és felkockázzuk. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk.

A szalonnát egy serpenyőben kipirítjuk, majd hozzáadjuk a vöröshagymát, és üvegesre dinszteljük. Beletesszük a fokhagyma és a medvehagyma kétharmadát, majd hozzáadjuk a húst. Sózzuk, borsozzuk, és egy csipet majoránnát szórunk rá. Mindig csak kevés vizet adunk hozzá, hogy a hús saját levében párolódjon puhára.

Amikor a hús megpuhult, hozzákeverjük a paradicsompürét, és néhány percig átpirítjuk. Végül rátesszük a maradék fokhagymát és medvehagymát, majd elkeverjük, de már nem főzzük tovább.

Közben a burgonyát bő, forró olajban aranybarnára sütjük. A kész burgonyát a húsos alaphoz keverjük.

Forrón tálaljuk, házi savanyúsággal kínáljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/medvehagymas-brassoi-apropecsenye/