Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Medvehagymás galuska recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 db tojás
  • 20 dkg finomliszt
  • 1 dl víz
  • 1 csomag medvehagyma
  • só
  • 10 dkg szalonna
  • 10 dkg reszelt sajt
  • kevés olaj

Elkészítése

A tojásokat felverjük, majd hozzákeverjük a lisztet és egy csipet sót. Fokozatosan adagolunk hozzá annyi vizet, hogy nokedli állagú tésztát kapjunk. A megmosott, apróra vágott medvehagymát hozzáadjuk a tésztához, és alaposan elkeverjük.

Forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk a galuskát, és addig főzzük, amíg feljönnek a víz felszínére. Leszűrjük, és kevés olajjal átkeverjük, hogy ne ragadjanak össze.

A szalonnát apró kockákra vágjuk, majd száraz serpenyőben ropogósra pirítjuk.

Tálaláskor a galuskát összekeverjük a ropogós szalonnával, és ízlés szerint reszelt sajttal megszórjuk.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/medvehagymas-galuska-piritott-szalonnaval/