Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Medvehagymás rakott karfiol recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 fej karfiol
  • 10 szál medvehagyma
  • 1 db csirkemell
  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál tejföl
  • 20 dkg reszelt sajt
  • só
  • bors
  • szerecsendió
  • vaj

Elkészítése

A rózsáira szedett karfiolt sós vízben 5 percig előfőzzük, majd leszűrjük. Közben a felkockázott húst kevés vajon fehéredésig pirítjuk, közben sóval és borssal ízesítjük. Amikor a hús elkészült, hozzáadjuk a leszűrt karfiolt, és együtt rövid ideig összepirítjuk, majd szerecsendiót reszelünk rá.

A vajazott tepsibe terítjük a karfiolos-húsos keveréket. A tojásokat felverjük a tejföllel, sózzuk, borsozzuk, és beleforgatjuk az apróra vágott medvehagymát, valamint a reszelt sajt felét. Ezt a tojásos-tejfölös keveréket ráöntjük a tepsiben lévő karfiolra és húsra.

A tetejét megszórjuk a maradék sajttal, és körülbelül 20 perc alatt, közepesen előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/medvehagymas-rakott-karfiol/