Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Medvehagymás töltött tojások recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 db tojás
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 1 evőkanál mustár
  • só
  • őrölt fehérbors
  • 2 dl tej
  • 4-5 levél medvehagyma

Elkészítése

A tojásokat megfőzzük, majd félbevágjuk és a sárgájukat kivesszük. A medvehagymát apróra vágjuk. Közben a vajból, tejből és lisztből sűrű besamelt készítünk. A tojássárgákat szitán vagy szűrőn áttörjük, majd a besamellel alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a mustárt, sót, borsot és az apróra vágott medvehagymát.

A kész krémet habzsákba töltjük, és visszatöltjük a félbevágott tojásokba. Tálaláskor salátával, zöldségekkel díszítjük, és majonézes salátát kínálunk mellé. Ha nincs medvehagyma, snidlinggel vagy újhagymával is elkészíthetjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/medvehagymas-toltott-tojasok/