Alap:
Kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt és együtt pároljuk amíg a kolbász kissé megpirul. Ezután beletesszük a lecsepegtetett kukoricát és az apróra vágott paprikát. Lefedve körülbelül 10 percig pároljuk vagy amíg a paprika puhulni kezd.
A zöldségekhez hozzáadjuk a lecsepegtetett vörösbabot, a zúzott fokhagymát, a paradicsomlevet, valamint sót, borsot, chilit ízlés szerint és a babérlevelet. Az egészet még 10 percig főzzük.
Befejezés:
Ezután hozzáöntjük a húslevest is. Az étel ekkor kissé levesesebb lesz, ezért fedő nélkül főzzük tovább, amíg a folyadék részben elpárolog. Fontos, hogy a bab szemek egyben maradjanak, ne főjenek szét.
Tálalás:
Kenyérrel vagy rizzsel tálaljuk az elkészült ételt.
Tipp
Ha szeretjük az erősebb ízeket, a chili helyett használhatunk jalapeñót is. A kolbászt akár darált hússal is helyettesíthetjük, így enyhébb ízvilágot kapunk.