Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mexikói egytál recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók:

  • 80 dkg konzerv vörösbab
  • 1 doboz konzerv kukorica
  • 20 dkg kolbász
  • 2 darab piros húsú paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 dl paradicsomlé
  • 2 dl húsleves alaplé (vagy zöldség is lehet)
  • 2 darab babérlevél
  • chili
  • só
  • bors

Elkészítése

Alap:

Kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt és együtt pároljuk amíg a kolbász kissé megpirul. Ezután beletesszük a lecsepegtetett kukoricát és az apróra vágott paprikát. Lefedve körülbelül 10 percig pároljuk vagy amíg a paprika puhulni kezd.

A zöldségekhez hozzáadjuk a lecsepegtetett vörösbabot, a zúzott fokhagymát, a paradicsomlevet, valamint sót, borsot, chilit ízlés szerint és a babérlevelet. Az egészet még 10 percig főzzük.

Befejezés:

Ezután hozzáöntjük a húslevest is. Az étel ekkor kissé levesesebb lesz, ezért fedő nélkül főzzük tovább, amíg a folyadék részben elpárolog. Fontos, hogy a bab szemek egyben maradjanak, ne főjenek szét.

Tálalás:

Kenyérrel vagy rizzsel tálaljuk az elkészült ételt.

Tipp

Ha szeretjük az erősebb ízeket, a chili helyett használhatunk jalapeñót is. A kolbászt akár darált hússal is helyettesíthetjük, így enyhébb ízvilágot kapunk.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/mexikoi-egytal/