Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mézes mustáros csirke recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 db csirkeszárny
  • 4 db csirkecomb
  • 3 evőkanál mustár
  • 3 evőkanál méz
  • só
  • bors
  • vaj

Köret

  • rizs
  • zöldborsó
  • sárgarépa
  • 1 doboz konzerv kukorica

Elkészítése

Csirke elkészítése

A mustárt és a mézet összekeverjük, majd sóval és borssal ízesítjük. A csirkedarabokat megforgatjuk a pácban, és kivajazott tepsibe tesszük. 180-200 fokra előmelegített sütőben sütjük. Ha marad a pácból, a sütés felénél a húsra csorgatjuk, hogy szaftosabb legyen.

Köret elkészítése

A rizst megfőzzük. Kevés olajon fedő alatt megpároljuk a borsót, a csíkokra vágott répát és a kukoricát. Amikor a rizs megfőtt, összekeverjük a párolt zöldségekkel.

Tipp

A köretet feldobhatjuk egy kevés szójaszósszal vagy friss petrezselyemmel. Ha a húst ropogósabbra szeretnénk, a sütés utolsó pár percében magasabb hőfokra kapcsolhatjuk a sütőt.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/mezes-mustaros-csirke-3/