Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mindent bele káposzta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg savanyú káposzta
  • 1 pohár gersli (hántolt árpa)
  • 3 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál zsír (vagy étolaj)
  • 30 dkg darált háj
  • 0,5 szál kolbász (füstölt)
  • 20 dkg sonka
  • só
  • bors
  • pirospaprika

Elkészítése

A gerslit vízben beáztatjuk. A kockára vágott hagymát megfonnyasztjuk és a szintén kis kockákra vágott főtt vagy sima füstölt sonkát megsütjük rajta. A darált húst hozzáadjuk és együtt pároljuk, majd ízlés szerint befüszerezzük. Vigyázzunk a sóval mert a sonka is sós! A kimosott savanyú káposztát hozzáadjuk és felengedjük vízzel, hogy jól ellepje.

Mikor félig megfőtt, hozzáadjuk a beáztatott leszűrt gerslit (finomabb és egészségesebb mint a rizs). Ha szükséges adunk még hozzá vizet. Amikor majdnem kész, hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt. Nagyon finom és laktató.

Húsvéti maradékokból kiváló étel és hatalmas adag lesz belőle 6-8 személy részére. Ízlés szerint tejföllel is fogyasztható. A sonkát helyettesíthetjük tarjával vagy oldalassal is. Igazi koleszterin bomba 🙂

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/mindent-bele-kaposzta/