Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mindent bele vacsora egy tepsiből recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 5 db csirkemell

A páchoz

  • 150 g natúr joghurt
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 teáskanál mustár
  • bors
  • 2 kávéskanál kurkuma
  • 1 kiskanál fokhagymapor

A zöldségekhez

  • zöldségek (ki mit talál otthon: sárgarépa, fehérrépa, krumpli, hagyma)
  • 1 evőkanál (olíva)olaj
  • só
  • petrezselyemzöld
  • 6 szelet bacon
  • sajt

Elkészítése

A csirkemellet megmossuk, megtöröljük, majd kicsit bevágjuk a közepét vagy akár legyező alakban is bevághatjuk.

Elkészítjük a pácot: összekeverjük a joghurtot, olajat a mustárral, a borssal, a kurkumával és a fokhagymával, majd beleforgatjuk a húst és egy-két órán át hagyjuk pácolódni.

A zöldségeket megpucoljuk és felkockázzuk, picit megsózzuk és megszórjuk petrezselyemzölddel, majd összekeverjük.

Egy tepsit kiolajazunk és beleöntjük a felkockázott zöldséget (én szórtam még közé pár szelet szalonnát és kolbászt is mivel elkelett használnom, ami a hűtőben volt).

A húsokat kicsit megsózzuk, majd a mélyedésekbe teszünk egy szelet lilahagymát és egy kocka sajtot. Körbetekerjük egy-egy szelet baconnel, majd a zöldségre fejtetjük végül meglocsoljuk egy kis (olíva)olajjal és letakarjuk fóliával.

180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és kb 35-45 percig sütjük, közben néha meglocsoljuk a kisült lével. Végül a fóliát levesszük, megszórjuk reszelt sajttal és kb 10-15 percre visszatoljuk a sütőbe és aranybarnára sütjük.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/mindent-bele-vacsora-egy-tepsibol/