Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mini töltött káposzta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg darált hús
  • 1 kg hordós káposzta (legyen közte 4-5 levél is)
  • 5 dkg rizs
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 5 dkg vaj
  • só
  • 1 kiskanál pirospaprika

Elkészítése

A húst a reszelt sajttal meg a félig főtt rizzsel összegyúrjuk, és megsózzuk, megborsozzuk. Négyszögletesre vágott akkora káposztalevelekbe csomagoljuk, hogy a tölteléket egy harapásra a szájba lehessen venni.

A vajon üvegesre olvasztjuk a kis kockákra vágott füstölt szalonnát, a finomra vágott vöröshagymát megpirítjuk rajta, a pirospaprikával meghintjük, és a szálas káposztát beleforgatjuk. Közéágyazzuk a töltelékeket, és egy kevés vízzel, fedő alatt egy fél óráig pároljuk. Végül a liszttel simára kevert tejföllel leöntjük, még 3-4 percig forraljuk, csak utána tálaljuk. Felmelegítve még jobb!

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/mini-toltott-kaposzta/