Hozzávalók:
- 2 csirkemell filé
- 6 szelet mozzarella (kb 80 g)
- 1 nagyobb érett füge
- 2 gerezd fokhagyma
- rozmaringos, citromos, borsos, csilis, sós fűszermalom, de más fűszerekkel is készülhet ízlés szerint
Elkészítése:
A csirkemelleket középen megvágtam és kettéhajtottam. Jól megfűszereztem, majd hűtőbe tettem egy órára.
Megtöltöttem mozzarella és fügeszeletekkel, kevés nagyon apróra vágott fokhagymával, összehajtottam és fogpiszkálóval megtűztem.
Kevés, forró olajon mindkét oldalát fehéredésig sütöttem.
[box style=”info”]A töltött csirkemellel együtt sütött francia lecsóval (ratatouille-a)l töltött paprikával és mozzarellás, paradicsomos, bazsalikomos (caprese) padlizsánnal tálaltam.[/box]