Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mura-parti rakott káposzta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 80 dkg savanyú káposzta
  • 50 dkg sertéshús
  • 25 dkg tarhonya
  • 3 dl tejföl
  • só
  • bors
  • őrölt kömény
  • őrölt pirospaprika

Elkészítése

A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és kevés olajon üvegesre dinszteljük. Meghintjük pirospaprikával, elkeverjük, majd hozzáadjuk a megmosott, felkockázott húst. Sóval, borssal ízesítjük, és belepréseljük a fokhagymát. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és őrölt köménnyel fűszerezzük. Fedő alatt puhára pároljuk.

A savanyú káposztát átöblítjük, majd sós vízben félpuhára főzzük. Közben egy serpenyőben 2 evőkanál olajon kissé megpirítjuk a tarhonyát. Dupla mennyiségű forró vízzel felöntjük, enyhén megsózzuk, és a pörkölt levéből is öntünk hozzá körülbelül 1 dl-t. Fedő alatt, 20 perc alatt puhára pároljuk.

Egy tepsit előkészítünk, és az alapanyagokat rétegezve tesszük bele: az első réteg a párolt káposzta fele, erre kerül a tarhonya, majd a pörkölt, végül a maradék párolt káposzta. Az egészet tejföllel meglocsoljuk, és előmelegített sütőben addig sütjük, amíg szépen összeáll.

Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/mura-parti-rakott-kaposzta/