A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és kevés olajon üvegesre dinszteljük. Meghintjük pirospaprikával, elkeverjük, majd hozzáadjuk a megmosott, felkockázott húst. Sóval, borssal ízesítjük, és belepréseljük a fokhagymát. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és őrölt köménnyel fűszerezzük. Fedő alatt puhára pároljuk.
A savanyú káposztát átöblítjük, majd sós vízben félpuhára főzzük. Közben egy serpenyőben 2 evőkanál olajon kissé megpirítjuk a tarhonyát. Dupla mennyiségű forró vízzel felöntjük, enyhén megsózzuk, és a pörkölt levéből is öntünk hozzá körülbelül 1 dl-t. Fedő alatt, 20 perc alatt puhára pároljuk.
Egy tepsit előkészítünk, és az alapanyagokat rétegezve tesszük bele: az első réteg a párolt káposzta fele, erre kerül a tarhonya, majd a pörkölt, végül a maradék párolt káposzta. Az egészet tejföllel meglocsoljuk, és előmelegített sütőben addig sütjük, amíg szépen összeáll.
Jó étvágyat kívánunk!