Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mustáros-tejfölös sertésragú teknős alakú krumplipürével recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 80 dkg sertés hús
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 10 dkg kolbász
  • 1 fej vöröshagyma
  • 20 dkg zöldbab
  • 3 db ecetes uborka
  • 1 teáskanál mustár
  • só
  • bors
  • 0,5 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 3 dl tejföl
  • 2 evőkanál finomliszt

Krumplipüréhez

  • 1 kg burgonya
  • 2 dl tejföl
  • só

Díszítéshez

  • 2 db ecetes uborka
  • 3 db egész bors

Elkészítése

A szalonnát és a sertéshúst csíkokra vágjuk, a hagymát apróra kockázzuk, a kolbászt felkarikázzuk. A zöldbabot és az ecetes uborkát feldaraboljuk.

Egy edényben a szalonnát zsírjára pirítjuk, majd hozzáadjuk a hagymát és a kolbászt, és együtt pirítjuk tovább. Megszórjuk őrölt pirospaprikával, majd beletesszük a húst, és alaposan átforgatjuk.

Amikor a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a zöldbabot és az ecetes uborkát. Sóval, borssal és mustárral ízesítjük.

A tejfölt simára keverjük a liszttel, majd hozzáadunk 3-4 evőkanál forró szaftot, hogy kiegyenlítsük a hőmérsékletet. Ezt a habarást a megpuhult húshoz öntjük, és folyamatos keverés mellett besűrítjük a ragut.

A krumplipüréhez a burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, majd sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, és a tejföllel simára keverjük.

Teknős formázása:

Egy tányérra 7-8 evőkanálnyi krumplipürét halmozunk, és teknős formát alakítunk ki belőle.

Az ecetes uborkát felkarikázzuk, és a teknős „páncélját” kirakjuk vele. A teknős „szemeit” egész borsból készítjük.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/mustaros-tejfolos-sertesragu-teknos-alaku-krumplipurevel/