Elkészítése
A burgonyát héjában megfőzzük, majd megtisztítjuk és kb. fél centis karikákra vágjuk. A padlizsánt szintén felkarikázzuk, megsózzuk, és kb. 10 percig pihentetjük, hogy kiengedje a levét. A gombát megtisztítjuk és fél centis szeletekre vágjuk. Először a gombát mindkét oldalán forró olajon hirtelen átsütjük, majd ugyanígy átsütjük a padlizsánt is.
Közben a vöröshagymát apróra vágjuk, és a visszamaradt olajon üvegesre pároljuk. Amikor majdnem kész, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, és pár másodpercig pirítjuk, majd mehet rá a darált hús. Fűszerezzük, és amikor a hús jól átpirult, hozzáadjuk a paradicsomot (ha sűrített paradicsomot használunk, kevés vízzel felöntjük).
Ezután kezdődhet a rétegezés a tepsiben. Alulra egy réteg padlizsánt teszünk, erre kerül a burgonya (ha kedveljük a sósabb ízeket, enyhén sózhatjuk és borsozhatjuk). A burgonya tetején eloszlatjuk a paradicsomos darált húst, erre következik a gomba, végül lezárjuk a tetejét padlizsánszeletekkel.
Fóliával letakarjuk a tepsit, és 200 fokon 50 percig sütjük. Ezután levesszük a fóliát, eloszlatjuk a tetején a besamel mártást, és még 10 percig 250 fokon sütjük, amíg szép aranybarna lesz.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
