Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Muszaka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 kisebb padlizsán
  • liszt
  • 40 dkg darált hús
  • 2 dl tejföl
  • 1 db tojássárgája
  • só
  • bors
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma (zúzott )
  • paradicsom
  • zöldpaprika

A sütéshez

  • olaj

Elkészítése

A padlizsánt meghámozzuk, ujjnyi vastagra szeleteljük, lisztbe mártjuk, és bő olajban kisütjük. Az apróra vágott hagymát egy kevés olajban megpirítjuk, a darált húst beletesszük, sóval, borssal, fokhagymával fűszerezzük, és megpároljuk. A kisütött padlizsánt és a párolt húst rétegezve egy tűzálló tálba rakjuk, a tojássárgájával elkevert tejfölt a tetejére öntjük, és a sütőben az egészet alaposan megsütjük. (Néha a padlizsán és húsrétegek közé felszeletelt paprikát és paradicsomot is rakhatunk.)

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/muszaka-2/