Elkészítése
Hozzávalók:
- 1 kg darált sertéslapocka
- 2,5 kg krumpli
- 3 szál sárgarépa
- 2 fej vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 lecsópaprika
- 0,5 kg paradicsom
- só
- frissen őrölt bors
- 1 kisebb csilipaprika mag nélkül
- 3 ek paradicsompüré
- 1 csokor petrezselyem
- 1 kk kurkuma
- 400 g tejföl
- 3 tojás
- 3 ek liszt
- kevés étolaj
Elkészítése:
Az apróra vágott hagymát kevés olajon megpirítjuk, hozzányomjuk (fokhagymanyomóval) a fokhagyma gerezdeket.
Enyhén megsózzuk, hozzáadjuk a darált húst, majd a hús fehéredéséig együtt pirítjuk. Az apróra darabolt paprikát és a paradicsomot is a fazékba tesszük, rákanalazzuk a paradicsompürét, és fedő alatt rövid ideig főzzük.
Közben megtisztítjuk a krumplit, és kockákra vágjuk. A fazékban összekeverjük a krumplit a húsos raguval, majd nagyobb tepsibe, vagy sütőtálba terítjük.
Fólia alatt fél óráig sütjük.
A tejfölt a tojással és a liszttel elkeverjük, és a fóliától megszabadított krumplival kevert ragu tetejére simítjuk. Újabb fél óráig sütjük, ám ezúttal fólia nélkül. Ezalatt a tejföl látványos kérget képez a muszaka tetején.
Tanácsos kicsit várni a tálalással, mert ha hűl, szebben szeletelhető, így látványosabban tálalható ételünk.

