Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Muszaka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 3 db padlizsán
  • 6 közepes burgonya
  • 6 nagyobb fej gomba
  • 0,5 kg darált hús
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 0,5 liter paradicsomlé
  • só
  • bors
  • oregánó
  • fahéj
  • 1 adag besamelmártás
Muszaka

Elkészítése

A burgonyát héjában megfőzzük, majd megtisztítjuk és kb. fél centis karikákra vágjuk. A padlizsánt szintén felkarikázzuk, megsózzuk, és kb. 10 percig pihentetjük, hogy kiengedje a levét. A gombát megtisztítjuk és fél centis szeletekre vágjuk. Először a gombát mindkét oldalán forró olajon hirtelen átsütjük, majd ugyanígy átsütjük a padlizsánt is.

Közben a vöröshagymát apróra vágjuk, és a visszamaradt olajon üvegesre pároljuk. Amikor majdnem kész, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, és pár másodpercig pirítjuk, majd mehet rá a darált hús. Fűszerezzük, és amikor a hús jól átpirult, hozzáadjuk a paradicsomot (ha sűrített paradicsomot használunk, kevés vízzel felöntjük).

Ezután kezdődhet a rétegezés a tepsiben. Alulra egy réteg padlizsánt teszünk, erre kerül a burgonya (ha kedveljük a sósabb ízeket, enyhén sózhatjuk és borsozhatjuk). A burgonya tetején eloszlatjuk a paradicsomos darált húst, erre következik a gomba, végül lezárjuk a tetejét padlizsánszeletekkel.

Fóliával letakarjuk a tepsit, és 200 fokon 50 percig sütjük. Ezután levesszük a fóliát, eloszlatjuk a tetején a besamel mártást, és még 10 percig 250 fokon sütjük, amíg szép aranybarna lesz.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/muszaka/