Elkészítése
Töltelék előkészítése
A sonkát és a sajtot lereszeljük, majd összekeverjük tejföllel, sóval, borssal és mustárral.
Tészta elkészítése
A tésztához a hozzávalókat összedolgozzuk és jól kidagasztjuk. Miután a tészta megkelt, négy egyenlő részre osztjuk.
Töltés és formázás
Az egyik tésztadarabot 2-3 mm vastag kör alakúra nyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A tésztát megkenjük a töltelékkel, majd a másik kinyújtott lapot ráhelyezzük. Egy lisztbe mártott pohárral a tészta közepét megnyomjuk, ügyelve, hogy ne szakítsuk át. A tésztát sugárirányban felcsíkozzuk, és minden csíkot kétszer megtekerünk.
Sütés
A tetejét megkenjük felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal, és előmelegített sütőben 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
