Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Német burgonyasaláta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 kg főtt burgonya
  • 6 evőkanál tárkonyecet
  • 18 evőkanál olívaolaj
  • só
  • bors
  • 200 ml alaplé
  • 2 fej lilahagyma
  • 200 g szalonna (kockázott )

Elkészítése

A burgonyát előző este főzzük meg héjában, sós vízben. Mikor teljesen kihűlt, felszeleteljük. Nagyon fontos, hogy a burgonyát olyan vékonyra szeleteljük, hogy amikor vágjuk a szeleteken keresztül a kés látszódjon. Legegyszerűbb uborkaszeletővel felvágni.

Egy nagy tálba tesszük, sózzuk és borsozzuk. Ráöntjük a 6 evőkanálnyi ecetet, majd az olajat is és jól összekeverjük.

Amíg áll, a hagymákat felaprítjuk és kevés olajon kissé megpároljuk, majd felöntjük a leves alappal. Amikor felforr még melegen ráöntöm a burgonyára.

Jól átkeverjük, majd újra fűszerezzük igény szerint.

A serpenyőben ezután megpirítjuk a felkockázott szalonnát. Papíron lecsepegtetjük, majd a burgonya salátához adjuk.

A legfinomabb még melegen tálalni.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/nemet-burgonyasalata-2/