Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A nikujaga egy japán eredetű egytálétel, amelyben a hús és a zöldségek szójaszószos, enyhén édeskés lében főnek össze. Ez a változat sertéshússal készül, így laktató és tartalmas fogás, amelyet egyszerűen elkészíthetünk akár hétköznapi vacsorának is. A bor és a curry különleges ízt ad a zöldségeknek és a húsnak.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Sikli Timi
Beküldte: 2013.10.21.

Hozzávalók

Elkészítése

A húst nagyobb kockákra vágjuk, majd hasonló méretűre daraboljuk a krumplit, a sárgarépát és a hagymát is. Egy wokban felforrósítjuk az olajat, és beletesszük a húst. Kevergetve addig sütjük, amíg kifehéredik, és kérget kap.

Ezután hozzáadjuk a hagymát és a sárgarépát, majd pár perc pirítás után a krumplit is. Felöntjük a szójaszósszal és a fehérborral, megszórjuk curry porral, és jól összekeverjük, hogy mindenhol átjárják az ízek. Mérsékeljük a lángot, fóliával lefedjük a serpenyőt, és lassan pároljuk az egészet.

A főzés során figyelünk rá, hogy a zöldségek megpuhuljanak, de ne főjenek szét. Amikor már majdnem kész, hozzáadjuk a borsót, és további néhány percig főzzük, amíg teljesen megpuhul. Melegen tálaljuk.

Tipp

A nikujagát készíthetjük marhahússal is, úgy még közelebb áll a japán eredetihez. Ha szeretnénk karakteresebb ízt, tehetünk bele kevés gyömbért vagy csípős paprikát is. Köretként gőzölt rizs illik hozzá a legjobban.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Sikli Timi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is