Elkészítése
A húst nagyobb kockákra vágjuk, majd hasonló méretűre daraboljuk a krumplit, a sárgarépát és a hagymát is. Egy wokban felforrósítjuk az olajat, és beletesszük a húst. Kevergetve addig sütjük, amíg kifehéredik, és kérget kap.
Ezután hozzáadjuk a hagymát és a sárgarépát, majd pár perc pirítás után a krumplit is. Felöntjük a szójaszósszal és a fehérborral, megszórjuk curry porral, és jól összekeverjük, hogy mindenhol átjárják az ízek. Mérsékeljük a lángot, fóliával lefedjük a serpenyőt, és lassan pároljuk az egészet.
A főzés során figyelünk rá, hogy a zöldségek megpuhuljanak, de ne főjenek szét. Amikor már majdnem kész, hozzáadjuk a borsót, és további néhány percig főzzük, amíg teljesen megpuhul. Melegen tálaljuk.
Tipp
A nikujagát készíthetjük marhahússal is, úgy még közelebb áll a japán eredetihez. Ha szeretnénk karakteresebb ízt, tehetünk bele kevés gyömbért vagy csípős paprikát is. Köretként gőzölt rizs illik hozzá a legjobban.

